Bardakçı'ya cevap

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Divanda Arama Yapın
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Bardakçı'ya cevap  (Okunma Sayısı 1377 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ferahsan

İleti Sayısı: 1957

Çevrimdışı Çevrimdışı

Not bad people, just made terrible life choice..

« Yanıtla #40 : 27 Ekim 2009, 15:07:42 »

4 sayfalık tartışmanın tamamını okudum, olmadı baştan bir daha inceledim; neyi tartıştığınızı anladım da niye şimdi tartıştığınızı bir türlü anlamadım  Gülümseme

Demem o ki; Allah hepinizin hayrını versin  Gülümseme
Bu İletiyi Yöneticiye Bildir/Şikayet Et   Kayıtlı

Kim bilir belki de Scrödinger'in kedisi benim; aynı anda hem canlı hem ölü olabilirim.. Hıh, neden olmasın?
Mahşer

İleti Sayısı: 1130

Çevrimdışı Çevrimdışı

Hiç

« Yanıtla #41 : 27 Ekim 2009, 15:19:02 »

Sane ne sen git Ruandya Kahkaha gündüz feneri...
bakii ile ders sonu gerginliğimiz atıyoz
PeJMüRDE

İleti Sayısı: 669

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #42 : 28 Ekim 2009, 16:13:12 »

Ne diyeyim ki şimdi ben.Kimisi aklını başına al,doğru düşün diyor kimiside hala ve hala hiç sıkılmadan kabuk tutmuş yarayı kaşıyor.Kimseyi yazdıklarım ve düşündüklerim ile şaşırtmaya niyetli değilim.Böyle bir çabanın içinde olmaktan gururda duymam.Kimseye beni dikkatle okuyun ben çok farklıyım izlenimini vermeyede çalışmam ve buna çalışmadığım için bu gözle bakanlar hep bir eksiklik aradılar yazılanlarda,düşünülenlerde ve nitekimde bu arayışta başarılı oldular.Bana görücü mü geldin ki mübarek sana cilve yapayım,kıvırayım ve dil dökeyim…Eline almışsın kendince bir elek her şeyi o elekten geçiriyorsun sonrada bana diyorsunki repliklere dünyanı mihman etme.Sizin replik dediğiniz iman esaslarının bir cilvesi ise orada ebediyen mihman kalsın benim dünyam.O elinizdeki elek acaba kimin repliklerinden elde edildi.Kimin repliklerini kendi potanızda eritip sonrada başkasını kendinize göre yorumluyorsunuz…Her konuştuğunuzun her düşündüğünüzün ilk sahibi siz misiniz?Tüm konuştuklarınız,yazdıklarınız,düşündükleriniz gökten size vahiy mi?Azıcık sabredin azıcık.Yazabilene kadar oku,üretebilene kadar taklit et.Bunun farkındayım geçte olsa.O yüzden kalemin ayağını en iyi bildiğim işten bile kestim.Ve bu saatten sonra cahili olduğum konularda da cahil cesaretini kaldırıp atacağım.

‘’bide elinizde gökkuşağı var ama demişya koklayamayan için gül suyu nedirki?’’Demişsiniz.Hz.Mevlana’nın gece vakti karşılaştığı adam misal.Elinde fener insan arıyor.Bulamayacağını biliyor ama aramaktan büyük bir haz alıyor.Bırakında bizde koklamaya çalışmaktan büyük bir haz alalım.Hem ne biliyorsunuz belki birgün koklamayı başarabiliriz.O aramakla bulunmaz ama bulanlar arayanlardır öyle dğil mi.

’’mümkünse beni muhatap alacaksan beni etkileyecek düşüncelerle gel aksi taktirde senin yazdıklarına karşı benden aptal ve hırçın birini bulamazsın.’’ Demişsiniz.

’’Eğer bu görüşteyseniz soruma muhatabsınız değilseniz hiç kaale almayın.’’demişim.

‘’Ben bu sitede Bakii ye neler yaptım ne kelimeler sarfettim hiç okudunmu? "senin bilgilerin naftalinli dedim,sen bir klasiksin dedim, sen bir demogogsun dedim dedimde dedim.’’demişsiniz.

Herkesin ne meşrebte olduğunu bilemezsiniz değil mi?Olaylara ne tür bir tepki vereceğinide tam olarak bilemezsiniz.Burada herkes ayrı bir dünya.Herkesin tarzı farklı.Sizin tarzınız niye böyle diye nasıl ki sizi yargılayamıyorsak sizde beni yargılamayın.Yargılamaya kalksak bile değişen bir şey olmayacak.Baki ağabeye her ne söylediyseniz ve o ne tepki verdiyse ki tepkisizlikte aslında bir tepki değil mi?Sabretti diyorsunuz,bozulmadı,celallenmedi diyorsunuz.Bana kalırsa size karşı verilecek en güzel tepki Baki ağabeyin yaptığı türden bir tepkidir.Çünkü siz istersiniz ki ben bağırayım o bağırsın,ben söveyim o sövsün.Hele bir karşılık gelmesin başlarsınız için için kendinizi yiyip bitirmeye... Tecrübesiz olduğumdan sizin gazınıza gelmiştim zamanında.Ne diyeyim ki size ben.Yine boş konuşuyorsun diyeceksiniz.O yüzden yormayayım kendimi.

‘’Kişi dünyadan algıladıklarını belli potada ezmediği sürece adını verdiğim takıntılı bilgi de kalır.’’ Demişsiniz Evla.Bunu benim dünyadan algıladıklarım arasından hangisine karşı söylediniz.Yahu benim üstaddan alıntı yaptığım şu cümle mi sizi bu kadar etkiledi:

Evet,dinsiz felsefe,hakikatsiz bir safsatadır ve kainata bir tahkirdir…Bana söyleyin lütfen buradaki yanlış ne?Burada hangi dar kalıbı gördünüz.Bu divana o kadar çok alıntı söz yazılıyor ki.Neden sadece bu alıntı bu kadar yankı yaptı ben onu anlamadım.Güneşi evinize iki yol vasıtasıyla iletebilirsiniz.Birincisi evinizin beş yönüne beşinci yan çatıdır.Evinizin beş yönüne pencere açın.Alabildiğine güneş.İkincisi evinizin pencerelerini iptal edin.Sadece bir kapı yapın.Ve güneşi o eve aynalar vasıtasıyla getirin.Aynanın sönük heycanı nerde pencerenin o canlı heycanı nerede.Üstelik aynadan gelen ışıkla güneşi temaşa edemeyeceksin.Ama pencereden güneşe bakınca gözlerin yaşaracak.Onu göremediğin için değil apaçık gördüğün için.

Dar kalıplara sıkışıp cemaat ne derse onu yaptığımı zannediyorsun değil mi?Siz hiç tarlada soğan çuvalladınız mı?Ben çok yaptım bu işi.Soğan çuvalı evvela demirden bir çuval ağızlığına monte edilir.Çuval ağızlığı dört bacaklı ve kenarlarında fileli olan çuvalı en geniş biçimde açmaya yarayan demirden tırnaklardan müteşekkildir...Boş çuvalı bu tırnaklara yerleştirirsiniz.Çuvalın ağzı her tırnağa özenle geçirilir.Ve çuval artık soğanla dolmaya elverişlidir.

Hem üstad hemde nice alimler işte o demir tırnaklar gibi zihinlerin ağzını en geniş biçimde açmaya muktedir.Tek tırnağa yerleştirilen çuval dolmaya müsaid değildir.Herhalde siz beni sadece üstad ile hemhal olup başka herkese kapı kapayanlardan zannettiniz,Evla. Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır.(hucurat/12)İnşallah diğer kısmına dahilizdir.Bazen bende bu yanılgıya düşüyorum.

Yine çok uzattım galiba.Baki ağabey kusura bakma.Bundan sonra yazdıklarımın başına tamamı beni ilgilendirir başka kimsenin fikri değildir diyü ilave ederim.Böylece dağıttığımızı toplamak zorunda kalmazsınız.

Selametle…

Katip !!! Arzuhalim yaz yare !!
evla

İleti Sayısı: 3239

Çevrimdışı Çevrimdışı

VeBa

« Yanıtla #43 : 28 Ekim 2009, 18:51:03 »

Dar kalıp,ince kalıp hanimiş ortada kiii geniş kalıp

Kişi dünyadan algıladıklarını belli potada ezmediği sürece adını verdiğim takıntılı bilgi de kalır.Takıntılı bilgi “ona göre doğru olandır” Belli kişilerin sözlerini kendine mihr edinerek ,dünya’yı o sözlere mihman eder.Kişi ve aynı kişi unuttuğu  her şey değişir,kendi bile… amaç bilginin kölesi olmak değildir.Ona göre genişleyen kalıp-her kanun da böyledir büyüdükçe ucuna necaset bulaşır-doğru yoldur.Herkesin bir doğrusu vardır denilebilir.Ama doğrular da eğrilir…Kendini geniş kalıp da aydın gören ve “farklı” “farkında” ”farkındalık” eksenin de dolandığını zannederken yine “farklı ve doğru” üslubuyla aynı cevapları verir…elinde olmadan sadece Replikler konuştuğunu idrak edemez.Çünki dünyayı mihman ettiği için-dikkat isterim dünyaya mihman gelmiyor ,dünyayı mihman ediyor-Selamet çeker gönderir…
Dar kalıp ,ince kalıp tabi ki biraz gizli agresiftir.Belli etmese de duygularını bilmiyor anlamını taşımıyor.Herkesin “laf” dediği ve “söz” duymasına hasret olduğumuz şu günler de dar kalıpların hasretini çekmekteyiz.Ah ah dar kalıplılar..kendi içlerini sınırlarını belirlemiş adamlardır.Geniş kalıp içine aldığı düşünse de silindir resmini gözümüz de canlandırırsak için de bir kısımdır…işin ters tarafı iç kısımlar her zaman için “dışarının” etkilerinden daha çok etkilenir.Geniş kalıplılar ilk önce yanılgısı kabul etmez çünki o geniştir…Tabii sürede sadece genişleyen değildir mideleri de genişlemektedir…Dar  adamın midesi de dardır.Bana süzgeçten bahsede bilirsiniz.Süzgeçleri açık tutmak illa ki patates püresinin kalan tortuları değildir:) süzgeçten geçen bizim gördüklerimizi ve duyduklarımızı algılama yeteneğimizin geliştirilmesidir.Bende dahil olmak üzere her sözümün “doğru ve yanlış” olma ihtimali vardır.Eyvallah… peki “neyi” “nedeni” “çünküsü” cevapladığımız da neyi baz alarak doğruluk ve yanlışlığına karar veriyoruz.İşte bu nükteyi seviyorum…Ama anlıyorum hakikaten anlıyorum “.Nur’dan” uzaklaştıkça olacağı budur.Irzına geçilinen Türkçe ve türkçeyi fuhuş pazarında sermaye yapan zihniyetlerin…kavramları es geçmesi ve kaligram şiiri gibi algılamasından tabii ne olabilir?Sadece gördüğü ile değerlendirir…ah nefs ahh sen nelere kadirsin … nasıl bir zulümsün şu insanoğluna!!!Bu parçacı Ahlaktan bir kurtulalım …

demişim hiç bir sözüm sana değildi...şimdi dediğim ise senin dediğine mukabil :
Yazılanları pür dikkat okudum.Bazen güldüm bazende parmağımı ısırdım.Ama tüm bu yazılanlardan çıkardığım bir sonuç var.O da şu:

Vallahi ağabeyler,ablalar vs. burada polemiğe açılmış konu ile yapılan tenkidler ve onlara karşı verilmiş cevaplar bence konu ile alakasız.(Cevapların bu vasıfta olması tenkidlerin vasıfsızlığından)Konu ile alakası olmayan polemikler.Tenkidlerde onlara verilen cevaplarda ne yazık ki popüler bir tartışmanın sonucu.
Felsefe ile aşina olan ağabeyler kendilerine dokunan yanları cevaplamış,bazıları ise kendinizi cemaat ile sınırlandırmayın demiş,bazıları ise sadece nefsi üstünlüğünü kurmak için hareretli cümleler kurmuş.Kimseye üstadın fikirlerini zorla kabul ettirmeye çalışmadık ve biz sınırlı dünyamızda ki bu sizin için sınırlı bizim içinse bir hayat nizamı işte biz bu kaideler dünyası içinde değil yaşam şekli ile mutluyuz.Birde onu hakkıyla yaşayabilirsek o zaman daha da mutlu olacağız.

demişsin bende sordum sana sence pejmürde ben bunu ne diye yazdım yorumla bi zahmet dedim Gülümseme yorumla dedim neden dedim kim neden niçin sorularını kendin açıktan ifşa ettiğin için dedim Gülümseme ...ama maşallah hakikaten mşallah ...

Anlamadığım bir şey eğer sözlerim bu kadar herkesi rahatsız ediyorsa hakikaten söyleyin yorum yapmayayım ...herkese çok teşekkür ederim cidden duymadığımız söz kalmadı? neden böyle oluyor kullanıcı adını "evla" aldım  kullanıcı adımı  "çirkef" yapmadığım için bu tavırlar? Neyse teşekkür ederim.Okumadan nefsine söylenmiş gibi algıladığınız için.Sağ olun nur olun.sadece sana söylemiyorum bunu da üstüne alınma bir zahmet..

Biz ha isek sizde ha'sınız
Siz hu iseniz bizde hu'yuz.
Ha'dan gelen hu'ya gider...
Mahşer

İleti Sayısı: 1130

Çevrimdışı Çevrimdışı

Hiç

« Yanıtla #44 : 29 Ekim 2009, 02:32:07 »

Özürdilerim seni anlamaya çalıtığım için özür dilerim seni beni anlamaya zorladığım bıraktığım için....(nedir -görcü- kırıtmak- mevzuu şaşırtın beni bu cümlelerle asla muhatabım olabilecek sevyede olmayacaksın küçük ve dar kafalısın var git işine monologlar ve teazhürat edecek dostlarına)
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
||| GoogleTagged |||
GoogleTagged: mihr

Gitmek istediğiniz yer: