Türkçe dünya dili olur (mu) ?

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Divanda Arama Yapın
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Türkçe dünya dili olur (mu) ?  (Okunma Sayısı 644 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
derinsu

İleti Sayısı: 772

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 04 Haziran 2009, 14:41:48 »

HAKAN ŞÜKÜR: Türkçenin dünyanın her tarafında kullanıldığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu coşkuya ortak olmak gurur verici. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

FATİH KISAPARMAK: Hepimiz tarihî bir ana tanıklık ediyoruz. Dilimizin evrenselliğini bir kez daha gördük. En önemlisi Anadolu'dan kopacak rüzgârın dünyada nasıl fırtınaya sebep olduğunu gördük.

SERDAR ORTAÇ: Geçen yıl tanıştığım Olimpiyatlar beni kendime getirdi. Dünyanın çok farklı ülkesinden gelen çocukların Türkçe konuştuğunu görmekten daha mutluluk verici bir şey olamaz.

ERHAN GÜLERYÜZ: Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onların Türkçe öğrenmesine vesile olan binlerce öğretmenimizin çok daha büyük teşekküre ihtiyacı var. Onların hakkını ödemeyiz.

EMRAH: Ben de çok jüri üyeliğinde bulundum ama bundan daha fazla gurur duyduğum başka bir zaman olmadı. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum.

EBRU GÜNDEŞ: İki buçuk yıldır jüri koltuğunda oturuyorum. Ama bu gece çok heyecanlıyım. İlk kez bu kadar güzel bir gece yaşıyorum. Bence bu yarışmaya katılan bütün çocuklar birinci.

OKTAY KAYNARCA: Güzel ülkemin dünyanın en iyi dili olduğunu ve nasıl kullanıldığını gördüm bu gece. Tek kelimeyle onur vericiydi. Çocukları gördükten sonra söyleyecek söz kalmıyor.

EKREM DUMANLI: Bu akşam Türkçenin büyük bir şölen olarak kutlandığı olimpiyatlara şahit olduk. Bu kadar muhteşem bir gecede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

TDK BAŞKANI ŞÜRKÜ AKALIN: Bu çocukları yetiştiren öğretmenlerini kutluyorum. Daha da önemlisi bu öğretmenleri yetiştirenleri kutluyorum. Öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.

ERTUĞRUL ERKİŞİ: Dünyanın bir çok yerinden gelen bu güzel insanlar çok güzellikler sergiliyor. Yurt dışındaki o okulların açılmasına vesile olan işadamlarına çok teşekkür ediyorum.
Bu İletiyi Yöneticiye Bildir/Şikayet Et   Kayıtlı

Osman! Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.

Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın

ŞEYH EDEBALİ
hamza kutluay

İleti Sayısı: 653

Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #11 : 04 Haziran 2009, 15:16:49 »

bir ülkeyi yıkmak istiyorsan o ülkenin dilini ve dinini unuttur unutanlardan eylemesin Mevlam !!!!
evlanın yazdıklarını okudum haklı tarafları var gençler türkçemizi öğrenirken türkiyedekiler türkçeyi unutuyor

bir işi murad etme olduysa inad etme
Haktandır o reddetme
Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler
İbrahim Hakkı hz.
necim

İleti Sayısı: 8

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 21 Temmuz 2009, 02:02:59 »

Bir soruya verilecek cevapta "nasıl" kısmını doldurmak muhtemel yanıtı daha reel hale getiriyor zannımca...

Evet,türkçe dünya dili olur;Türkiye sevdalısı -salt nazari değil,ameli milliyetçilikle- kelamı halinden okunan insanlarla...
Dile verilen ehemmiyet -malum- birşeylerle zincirlemedir;mekanını,insanını seveceksin ki dil hassasiyeti ortaya çıksın...
ferahsan

İleti Sayısı: 1957

Çevrimdışı Çevrimdışı

Not bad people, just made terrible life choice..

« Yanıtla #13 : 18 Aralık 2009, 03:02:56 »

Türkçe Dünya dili olur ama olimpiyatlarla değil. Daha doğrusu Türkçe Dünya dili olma kapasitesine sahiptir ama olamaz! Söylediklerimin olimpiyatlarla bir ilgisi yok, onların yaptıklarını gerçekten takdir ediyorum ancak evlanın bahsettikleri üzerinde düşünmek lazım. Bırakın Dünya dili yapmayı var olanı koruyamıyoruz. Evlanın gençlerin kendilerine oluşturdukları dil dediğiyle ilgili bir örnek vereyim; facebookda gençlerin arasında şuan 'zua' diye bir gülme şekli mevcut (gülme kısmına gelmeden önce yazdıklarını anlamak için baya bir uğraşıyorsunuz o ayrı mesele) Hadi dedim bu popüler oldu bir süre sonra geçecektir ama ben şunu da yaşadım arkadaşlar; liseli bir kızın bulunduğu bir ortamda bir espri yapıldı ve kız 'zua' diye bir ses çıkardı. Buradaki tehlikeyi görebiliyor musunuz? Artık bu mesele yazıyı da aşmış, bir bilinç değişimi söz konusu. Hani derler ya "Bir kişinin gülüşünde bir medeniyet saklıdır." bu sesi hangi medeniyete sığdırabilirsiniz? Daha da önemlisi gülmek anlık bir tepkidir ve bir milletin değerleri bu anlık tepkiyle anlaşılır: bir Türk'ün canı yandığında Allah diye inlemesi, anam demesi gibi.. Normal konuşması nasıl olursa olsun anam diye tepki verdiği zaman bilirsiniz ki o Türk-İslam kültürüyle yetişmiştir.. Zuaymış, ne zuası ya! Buna verilecek tepkiye kelime dahi bulamıyorum ben! Ama canım yanıyor ya; oy anacuğum oy!

İletinizi beğenen üyeler:

mehmet baki

Bu iletiyi, 1 üye beğendi!

Kim bilir belki de Scrödinger'in kedisi benim; aynı anda hem canlı hem ölü olabilirim.. Hıh, neden olmasın?
mehmet baki
"reis'ul divan"

İleti Sayısı: 1386

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 18 Aralık 2009, 03:18:37 »

merhaba

iletini beğendiğimi beğen tuşu ile belli ettim ama dayanamadım bir de buradan yazdıklarında en çok beğendiğim kısımı açık etmek istedim:

bir Türk'ün canı yandığında Allah diye inlemesi, anam demesi gibi..

harika! sahiden harika!

bir de; galiba "zua" muhtemelen "zuhaha"nın yeni hali. zuhaha da "muhaha"nın yeni hali zahir. mesela önceden konuşurken takıldığımız zaman yahut konuşurken düşünme payı için "ıııı" derdik. şimdi "emmm, aemmm, eamm" gibi sesler çıkıyor yav. türkçe dünya dili olur mu? olur olur! önce "olimpiyat" kelimesinden ikrah etmeyi öğrenelim; evvelallah olur!

"hiç arı görmemiş bal ister benden..."
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer: