İkiNokta
İleti Sayısı: 66
Kemandaki hüznü taşıyacağım sevgili!
|
 |
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2009, 01:24:06 » |
|
O günler de gelecek elbet Yüksek, Dağlar,tepeler,yokuşlar Bana inat mıdır adım adım zorlaşman? Fikrim yüksek,hayalim yüksek,hedefim yüksek Korkmak mı? Hayır! Yolumu uzatıyorsun sadece Canımı sıkıyorsun Fikrimi peşkeş ediyorsun,üç beş çapulcuya Küfrüm dilimin ucunda, Söylesem ürkersin. Öfkelerim vardır benim Anlayamazsın Anılarım vardır mesela Özenle sakladığım,kıyamadığım Bilirim; Anılar en yalınıdır hafızamızın. Postallarımı alıp, Atarım kendimi sokaklara Seyrek,seyrek Sık,sık Bir şey çeker dikkatimi, Uzun,upuzun bir minare görürüm Orta halli kapısından içeri girerim Büyük bir avlu çıkar karşıma Evet,evet tanıdım ben burayı Huzurun başkentidir burası O an,derdim de uçar,tasam da Bir acayip ses mırıldanır kulaklarımda Tebessüm ederim Fatih'in mezarına Ellerimden tutar,bırakmaz garip kedicikler Yağmur yağar, Büyükçe bir anne kedi,yavrusunu kucaklar Sığınacak bir delik arar. Ey hürriyet sevdalısı! Nedir bu sokak hevesin? Ancak takdir ederim seni, Hakikatli canlısın Esirlik sana göre değil Yürü yollar senin! Kukla insandan farkın olsun! Koş,koş,koş Durmadan,delice Keyfini çıkar gözyaşıyla bulanmış; Yalnız,asfalt yolların. Yerinde olmak isterim,sinsi bakışlı Kafamın estiği her yere, Sorunsuzca gidebilmeyi isterim. Bir karışanım olmasın isterim. Öfkeli maviliklerde Seyr-i seda olmak isterim. Her neyse kedi, Haydi sen koşuşa devam. Benim ızdıraplarım var çözülmemiş, Daha çok uzanıp uyumam gerekiyor. Ama biliyor musun? Bir yoldaşla, Çay,simit sefası yapmak isterdim. Simidin susamı,inci inci dökülür ya Dertlerim de öyle dökülsün isterim, Sonra,çayla huzuru bulmak isterim, Yaslanıp,gerine gerine Bir deli rüzgara kaptırsak kendimizi Yolumuz, bir ulu yola düşse Ellerimizde ki taşlar, Bir dev'e dönüşse; Vahşet anında! Üzülme esmer kız! O günler de gelecek elbet!
|