evla
İleti Sayısı: 3239
VeBa
|
 |
« Yanıtla #1 : 25 Ekim 2008, 21:41:33 » |
|
YASEMiN
çimenlerin içinde bekledim seni sırtı dikenli bir böcek gibi orkidelerin arasında, kara nanelerin, fesleğenlerin kardelenlerin köklerinde ve yapraklarında arıların ayak izlerini taşıyan gelinciklerin sonra Yasemin, güzelim, senin son yaprağın aşktı aşktı aralık kapılara anlattığın çıkıp gitmelerin aşktı aşktı dönüp gelmelerin
sonra Yasemin, güzelim likenli kayaların üzerine adını yazdım ve okuma yazma öğrettim kertenkelelere sersem gibiydiler, yeni uyanmışlardı kış uykularından sarı saçlarından söz edince onlara, ilkbahardan dayak yedim çünkü hem annen hem babandı ilkbahar allahtan arkadaşım yaz vardı, çok yakındaydı, geldi beni kurtardı yaşadığın bütün evleri bir bir gezdim o yaz ebene teşekkür ettim doğduğun evin bahçesinde "bir zeytin dalına benziyordu elime aldığımda, sonra birden bir çiçeğe dönüşüverdi," dedi ve sordu, "yeniden zeytin dalı mı oldu yoksa?"
sonra Yasemin, güzelim taşbebeğine yeni elbiseler giydirdim ahşabını kokladım merdivenlerinde bakıştığımız evin ve bir avuç yem bıraktım havuzun yanına ardıç kuşları için sonra Yasemin, güzelim kendimi de bıraktım orda yitirdiğim ve yitireceğim bütün kadınlar için
sonra Yasemin, güzelim, senin son yaprağın aşktı aşktı uçmak ve konmak varmak ve dönmek aşktı memelerinin arasından bulutlara tırmanan bir çocuk olarak duruyor aşk bugün bile belleğimde. "
|