Ashâb-ı Kehf ve Hz.Meryem

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Divanda Arama Yapın
Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Ashâb-ı Kehf ve Hz.Meryem  (Okunma Sayısı 236 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dedeefendi

İleti Sayısı: 355

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26 Ağustos 2009, 19:35:05 »

Ramazan münasebetiyle bütün televizyonlarda dîn muhtevâlı programlar ve filmler görüyoruz.Geçenlerde Cince 5 televizyonunda Hz.Meryem filmini gördüm.Hz.Zekeriyyâ'nın mahkûm edildiği o yalnızlık zindanında çektiği sıkıntıları öyle güzel anlatmış ki onunla beraber Tevrat'ı kendi menfaatleri için tahrif edenlerden nefret ettim.
Hz.Meryem'e atılan iftiralar altında ben ezildim,büzüldüm,yıkıldım;kahroldum...Hemen bir Fatih Çarşamba'dan orijinal Hz.Meryem cd'lerini aldım.On bir bölümünü art arda ,hiç ara vermeden seyrettim.Gözyaşları sel oldu tabi ki...
Geçen sene de Ashâb-ı Kehf'i televizyonda gördükten sonra almıştım.Gözyaşı nedemek,sel oldu aktı gözlerimden...Hz.Meryem'i bitirdikten sonra Ashâb-ı Kehf'in 12 bölümünü yeniden ara vermeden yine seyrettim.
Zalimlere karşı verdikleri mücadele,çektikleri sıkıntılar,kaçışları,mağaraya sığınmaları,uyutulmaları;artlarında bıraktıları aile,servet ve rahat bir yaşantı...
Üç yüz sene sonra uyanmaları,yaşadıkları şaşkınlıklar,insanların şaşkınlıkları...Ve mağaraya tekrar sığınıp canlarını teslim etmeleri...
Herkese tavsiye ederim...Taşları ağlatan bu filmi herese tavsiye ederim...
Bu İletiyi Yöneticiye Bildir/Şikayet Et   Kayıtlı

Kûs-ı rihlet çaldı mevt ammâ henüz cân bî-haber
gülfer

İleti Sayısı: 10

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 14 Eylül 2009, 18:23:18 »

o halde size yeni çıkan hazreti yusuf /yusuf es-sıddık cdlerini de tavsiye ederim, hararetle..
gözyaşı.. daha önemlisi nasıl güzel aktarılmış o peygamberi hüviyet..

"hübûb eder gibi reftârınız ne hâlettir
acep nesîm-i seherden mi âferîdesiniz"
dedeefendi

İleti Sayısı: 355

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 14 Eylül 2009, 18:50:07 »

o halde size yeni çıkan hazreti yusuf /yusuf es-sıddık cdlerini de tavsiye ederim, hararetle..
gözyaşı.. daha önemlisi nasıl güzel aktarılmış o peygamberi hüviyet..

Aynı yönetmenin filmleri bunlar.Alacaktım ama 60 tl imiş.Okullar açılsın,ekonomim düzelsin,hemen alacağım.Hz.İbrâhim,Hz.Eyyûb da var.Hz.Eyyûb'u da aldım...Bu Silahşor isimli yönetmenin bütün filmlerini almayı düşünüyorum...Tavsiyeniz için teşekkürler...

Kûs-ı rihlet çaldı mevt ammâ henüz cân bî-haber
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer: