Bu hafta izlediğim filmler hiç iç açıcı değildi...biraz film izlemekden zevk alayım diye sevidiğim filimlerden biri izledim.Herkesin bildiği Tabutda Röveşata 1996 yapımı derviş zaimin unutulmaz filmi klasikler arasın da sağlam yerini alacak bir film.

Yönetmen : Derviş Zaim
Senaryo Yazarı : Derviş Zaim ...türk sinemasın da "kusma" fiilinin nasıl gerçekleştirdiğini anlatır.İzledim çün ki izlediğim filmler buna sebep oldu.Kampüs de çıplak ayaklar filmi biraz umutlandırıcı olarak yorum yapılsada ciddi manada film umut kırıcı...

çok eksiği olan bir filmdi binnur kayanın kısacık rolü başarıyla canlandırmasını zevk almak için izlemenizi tavsiye ederim.Hint Tanrısına sinirlendiği sahne müthişdi.Altan Erkekli ise her zaman vakur duruşu ile göz dolduruyordu. sağlam bir senaryo yok artık.Ciddi sinema da zevk kirlenmesi yaşıyoruz.(neyi koruyabildik ki sinemayı koruyabilelim o ayrı ele alınması gereken bir konu)...Diğer us yırttığını iddia eden beş şehir filmi (2009)idi...

murathan mungan tarzı kokuyordu.Onur ünlü sanırım baya etkilenmiş.Keşisen hayatları anlattığı bir film.Sadece öğretmen tevfik öğretmen ve şevket ile kedi sahneleri ciddi anlamda vurucu olsa da konuyu anlatma konusun da kediye pek bir anlam yükleyemeyeceksiniz nankör olmadığınımı anlatmaya çalıştı yoksa gönüllü yardım severlerimi vurguladı veyahut iç güdülerimi vurguladı cidden muamma sanırım en iyi Onur Ünlü buna yorum yapabilir.Filmi inatla izleme nedenim ise konuyu nasıl bağlayacağını merak ettiğimden izledim...çok da şaşırtıcı değildi.ama çabalamaları gayet güzeldi.
Gecenin kanatları

Gelecekten bir gün

Eyvah Eyvah

ise uzun ayrı bir yazı gerekiyor.Birkaç film daha var ama vakit yok yazmaya...