Sinema Köşesi / Seçilmişler

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Divanda Arama Yapın
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Sinema Köşesi / Seçilmişler  (Okunma Sayısı 4662 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
üayber

İleti Sayısı: 5

Çevrimdışı Çevrimdışı

gülsüm gülsümdür:)

« Yanıtla #30 : 02 Ocak 2010, 23:26:04 »

şimdilerde de bir AVATAR furyasıdır gidiyor
bakalım bu FİLM hayatımıza neler yapabilecek:)
Bu İletiyi Yöneticiye Bildir/Şikayet Et   Kayıtlı
evla

İleti Sayısı: 3239

Çevrimdışı Çevrimdışı

VeBa

« Yanıtla #31 : 07 Mart 2010, 11:17:36 »

Gölgesizler !
Oyuncular

Selcuk Yontem (Muhtar) , Taner Birsel (Berber) , Hakan Karahan , Arsen Gurzap , Altan Erkekli , Erdem Akakce
istanbul’dan usanip gunun birinde izbe bir koye tasinan bir berberin hikayesi anlatiliyor filmde. Koyun muhtarinin cok onemli oldugu bu yerlesim biriminde garip kaybolma olaylari olmaya baslar.

Ardarda insanlarinin kaybolusunun ardindan muhtar, devlete basvurmak amaciyla ilceye gider. Ancak muhtardan da haber alinamaz ve o da kayiplara karisir. Berber tum olan biteni kayitsizca izlerken, kendisi de izlenmektedir. Butun bu kayboluslar koyu daha gizemli ve gergin bir yer haline getirmeye baslar.

Hasan Ali Topbas’in esi benzeri olmayan romanindan uyarlanan filmin yonetmen koltugu; 9, Ara ve Anlat istanbul’dan tanidigimiz Umit Unal’a ait.

izlenmesi gereken filmler listesin de.Film çok güzel olmasına rağmen bazı sahneler de vurgu yapmaya çalışmasalardı daha da güzel olabilirdi.Sanırım o da kitabın hakkını verebilme telaşından olabilir.Yine de mutlaka izlenmeli gayet iyi bir kurgu

Biz ha isek sizde ha'sınız
Siz hu iseniz bizde hu'yuz.
Ha'dan gelen hu'ya gider...
evla

Çevrimdışı Çevrimdışı

VeBa

« Yanıtla #32 : 07 Mart 2010, 11:28:00 »

Türk sinemasında eksiklik daha doğrusu beceremediğimiz hissettiklerimizi görselleme yeteniğimiz kısıtlı.işaret edebiliyoruz velakin tam bir anlatıma sahip değiliz.Berbat amerikan filmleri çoğu zaman aksiyondur...İnsanın hayret duygusuna oynar.Türk filmlerin de işaret ettiklerimizi anlatmasını becerebildiğimiz de tadından yenmeyeceğini düşünüyorum.Ya da yönetmenlerimiz de şöyle bir olgu var "sessizlik" mühim çok mühim sanıyorum ki sensizliğin çığlığını anlatmak istiyorlar işte burada çağan ırmak giriyor devreye.sanatsal değer kaygısı yok yalın bir şekilde anlatıyor.ya içi balon filmler yapılıyor ya da ağır sanatsal kaygı taşıyan filmler.Hayırlısıyla yönetmenlerimiz şunun ortasına bulsalar.Hayat da anlatacak ve izletecek o kadar çok hikaye var ki.yönetmenlik "göze sokma sanatıdır"umutluyum ama türk sineması bir gün hak ettiği yeri bulacak.Ellerin de müthiş bir hazineleri var "Türk" bir gün neyi ıskaladıklarını hatırlayacaklar.

evla

Çevrimdışı Çevrimdışı

VeBa

« Yanıtla #33 : 26 Haziran 2010, 15:14:00 »

Bu hafta izlediğim filmler hiç iç açıcı değildi...biraz film izlemekden zevk alayım diye sevidiğim filimlerden biri izledim.Herkesin bildiği Tabutda Röveşata 1996 yapımı derviş zaimin unutulmaz filmi klasikler arasın da sağlam yerini alacak bir film.

Yönetmen :  Derviş Zaim
Senaryo Yazarı : Derviş Zaim  ...türk sinemasın da "kusma" fiilinin nasıl gerçekleştirdiğini anlatır.İzledim çün ki izlediğim filmler buna sebep oldu.Kampüs de çıplak ayaklar filmi biraz umutlandırıcı olarak yorum yapılsada ciddi manada film umut kırıcı...
çok eksiği olan bir filmdi binnur kayanın kısacık rolü başarıyla canlandırmasını zevk almak için izlemenizi tavsiye ederim.Hint Tanrısına  sinirlendiği sahne müthişdi.Altan Erkekli ise her zaman vakur duruşu ile göz dolduruyordu. sağlam bir senaryo yok artık.Ciddi sinema da zevk kirlenmesi yaşıyoruz.(neyi koruyabildik ki sinemayı koruyabilelim o ayrı ele alınması gereken bir konu)...Diğer us yırttığını iddia eden beş şehir filmi (2009)idi...
murathan mungan tarzı kokuyordu.Onur ünlü sanırım baya etkilenmiş.Keşisen hayatları anlattığı bir film.Sadece öğretmen tevfik öğretmen ve şevket ile kedi sahneleri ciddi anlamda vurucu olsa da konuyu anlatma konusun da kediye pek bir anlam yükleyemeyeceksiniz nankör olmadığınımı anlatmaya çalıştı yoksa gönüllü yardım severlerimi vurguladı veyahut iç güdülerimi vurguladı cidden muamma sanırım en iyi  Onur Ünlü buna yorum yapabilir.Filmi inatla izleme nedenim ise konuyu nasıl bağlayacağını merak ettiğimden izledim...çok da şaşırtıcı değildi.ama çabalamaları gayet güzeldi.
Gecenin kanatları

Gelecekten bir gün

Eyvah Eyvah
ise uzun ayrı bir yazı gerekiyor.Birkaç film daha var ama vakit yok yazmaya...

evla

Çevrimdışı Çevrimdışı

VeBa

« Yanıtla #34 : 10 Temmuz 2010, 20:27:41 »

En sonunda büşra filmini seyrettim. kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser derler ya bu film bilakis hem kesiyor ağaçı hem de usul usul satıyor.Aşinalık kazandırıyor."aynı olmamayı" anlatırken benzetiyor ,harmanlıyor,sapla samanı aynı kazan da öğütüyor.Senaryoyu yazana bravo amaçını hayli iyi anlatmış,kadro çok iyi oyun kuramı iyi ışık kullanı mı iyi.Vurgu iyi ,iyi ama ne için iyi ?Bu film kusmamı değil.Gözden kaçırdıklarımızı hatırlatma değil ,Filmin son sahnesine kadar hiç bir şekil de kötü düşünmedim hatta afferin diyerekden izlediğiniz filmin sonun da afaganlar basıyor size.Mü'min'i anlatırken kıyas yapmanıza vesile oluyor.Siz o an hmm deseniz de bilinçinizin altına yerleşge cinayeti başka birşey değil.Nedir büşra..
izleyen var mı hakikaten büşra ve yaman neydi.Karakter tahlillerini çözümseyebilir miyiz ?İmkansız değil

Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer: